” DANSK SAGNHELT I NORSK FART “

Stadig nye ferjeforbindelser binder de skandinaviske landene sammen. Det siste tilskuddet er M/S «Holger Danske», en vakker gjennomarbeidet og praktisk båt som allerede er i fart mellom Oslo og Arhus, via Horten. Båten seiler 3 ganger i uken hver vei. Skipet har plass til 900 passasjerer, 130 biler, og håper på at transporten i nær framtid vil bli lagt om slik at lastebiltilhengere, beregnet både på landevei og på jernbaneskinner, skal bli en vesentlig del av lasten i vinterhalvåret. Båten skal gå hele året.

Read More

  1. Jeg husker vi lå der borte med flyktningsbåten Fritjof Nansen og vi hadde satt en likstrømstransformator i en brakke på land, og skipperen hos oss stod å malte denne da Holger Danske kom inn alt for fort og lagde noen skikkelige bølger. Da kom det et smell og hele veggen på transformatoren ble røsket ut og Kaptein stod der med kosten i løse luften å lurte på hvor veggen var blitt av. Skal si det ble bråk etterpå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.