Forfattet av Fr. Arctander

«Da fjerdestyrmann belærte dekksgutten om livets mysterier»

På min første tur til Australia, med Wilhelmsens Talleyrand, hadde vi en eneste passasjer, en australsk pike på 18-20 år. Hun hadde visst vært et års tid i England, og skulle nå tilbake til Australia. Hun ble naturligvis gjenstand for en viss oppmerksomhet på turen. Men først litt om båten —.

Båten var nettopp bygget i Kiel. Den var på ca. 10 000 tonn dw og gjorde 16-17 knop. Dette var ingen dårlig fart for en stykkgodsbåt for 60 år siden. Året etter deltok vi i ull-racet fra Australia til Europa, og alle trodde vi skulle
vinne. Men en natt var vi en tur oppe i åkeren på den franske kanalkysten. Denne avstikkeren kostet oss 6 timer, nok til at en tysker – en HAPAG-båt — gikk av med seieren.

Mellom luke 2 og luke 3 hadde vi våre tre bruer, eller fire, hvis vi skal regne med den lille peilebrua på toppen av bestikklugaren. Undre bro, som var delvis innebygget, var forbeholdt skipperen, og vi hadde streng beskjed om å gå på tå når vi passerte den, på vei til eller fra rortørn.

Read More

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.