KNUT SÆTERVIK FORTELLER

Knut Sætervik forteller om sin utrolige tid som sjømann gjennom et langt liv.
Historiene er lagt ut i forskjellige avsnitt, og vi må si at detter er direkte
fortalt av en sjømann og ” vårt språk ” til sjøs. Dessverre gikk Knut bort i
fjor høst.

BELKARIN var en tungløftbåt på 7000 t.dw. Byggenr.215 ved Scheepswerft ”De Hoop” i Lobith, Holland i 1954, og bare to år gammel da jeg mønstret på som Lettmatros den 27/9/56. Månedshyra var nå blitt Kr.631,- Båten var noe uvanlig av utseende. Det var bare to luker på ca. 30 m. hver. Midt imellom var det en kran som kunne løfte 140 tonn, noe som var stort på den tiden.

Kranen kunne betjene begge lasterom, og disse hadde meget dype ballasttanker, både for stabiliteten, og for å få et flatt underlag for å plassere skinner og lokomotiver på. I tillegg til kranen var det vanlige bommer for å laste vanlig last, og for å legge på lukene. Disse besto av vanlige skjærstokker og lukelemmer av tre på ca.1x3m, og med en tykkelse på to tommer var de for tunge å løfte for hånd .Der måtte det wincher til.

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.