Sykdom og ulykker er noe som har vært tilfelle i mange år ombord på skip, når ulykken har skjedd har de ikke kunnet rekvirere en sykebil eller lege som kunne bistå dem som er ombord. Vel helt riktig er det vel ikke det med lege for i mange år har rederiene hatt kontakt med sykehus hvor de som er ombord kan kontakte når de trenger hjelp.

Overstyrmann Einar Sverre Pettersen har laget denne repotasjen for noen år siden.

Det står om livet. Det skjer også av og til ombord. Den syke må i land. Hurtig. Da kommer Papirloven, forteller Overstyrmann Einar Sverre Pettersen. Og den syke må vente, på lister, telling, stempling, klarering. Fire tilfelle forteller han om, han har opplevd flere. Han etterlyser en internasjonal overenskomst hvor nød bryter alle lover, så menneskeliv går foran byråkratisk sommel.

I det siste har spørsmålet om sikkerheten til sjøs vært fremme svært ofte. Man utreder spørsmålet, som det heter. Diskuterer det. Er det ikke noe man har glemt i all sikkerheten? Det er i hvert fall en ting som synes å være for lite påaktet. For å belyse hva jeg sikter til, så vil jeg her trekke frem  tilfeller. Tilfeller som er hentet rett ut av virkeligheten.

Tilfelle 1:Read More

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

  *

  code

  The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.