En fortelling av Arne Svendsen

Vi var ferdig fortøyd i tankhavnen tidlig på ettermiddagen. Innklareringen av skipet gikk greit. Ingen hadde blitt nektet landlov, og det var mange lengselsfulle blikk over mot den karakteristiske silhuetten av Manhattan på den andre siden av riveren.

Stemningen var blitt lystig og forventningsfull fordi mange skulle ta seg en tur på land om kvelden. Ingen hadde vært over gangveien siden vi gikk fra Rotterdam for to måneder siden. Da hadde vi i mellomtiden vært i den Persiske Gulf og lastet.

Dekksgutten og jeg skulle være med de store guttene på land. Etter å ha vært om bord i dette første skipet mitt i ni måneder, følte jeg meg ganske erfaren, og hadde i mellomtiden blitt mønstret om fra hjelpegutt til maskingutt. Man steg jo i gradene.

Starten for meg om bord hadde vært vanskelig, men det gikk bedre nå, og jeg hadde fått tilnavnet «Bodø» etter hjembyen. Dekksgutten ble kalt for «Tønsberg» av samme årsak.

Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*

code

The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.