Julefeiring i Hamburg i 1939.

Berthold Graf blir angrepet av et engelsk krigsskip, og blir sterkt skadet. Alle blir avmønstret. Tar avgjørelsen om ikke å seile mer for tyskerne.

” Gøran Engsjø forteller videre om sine opplevelser som sjømann under den andre verdenskrig. Han fortalte ikke helt sammenhengende, men litt nå og da i ledige stunder når skipet var i sjøen. Det forekommer en del tekniske beskrivelser, og det er jo ikke alle leserne som er sjøfolk med den store interessen for detaljer, men forfatteren finner det nødvendig å ta dette med for at utenforstående skal få helhet i fortellingene.

I manuskriptet blir det brukt norske betegnelser og navn på stillinger ombord på skipene. Dette er problemfritt fordi dette er nokså likt på norske, svenske og tyske skip. “

«Berthold Graf» var kommet inn i den vante turnusen i malmfrakten mellom Narvik og Tyskland. En rundtur tok vanligvis 21 døgn, men var selvfølgelig avhengig av ventetiden for lasting og lossing. Turene hadde forløpt uten problemer etter at vi hadde kommet ut fra verkstedet i Hamburg. For maskinfolkene var det blitt en mye enklere og renere hverdag etter at de oljefyrte kjelene var montert.

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.