En historie av Arne Ragnar Svendsen

 Dette er skrevet til minne om en sjømann.

En skipskamerat av de beste, selv om forskjellen i alder var stor.
Slik som man bare kunne oppleve det ombord i et skip.

Kirkegården lå der – langs de nakne slakke åsene utenfor byen.

Med utsikt mot Bristolkanalen mot sør, og byen Swansea på nordsiden. Vi er i Wales, sørvest på den engelske øy. For å komme inn på kirkegården måtte man gå gjennom en vakker smijerns portal som var åpningen i et gjerde, som også var av smijern. Gjennom denne portalen, og innover i kirkegården, gikk det en hellelagt vei med stikkveier mellom gravene på begge sider. Etter hundre meter svingte veien, og fortsatte til den andre siden av kirkegården.

Rett ved der veien svingte, og med god utsikt mot havet og skipstrafikken utenfor, var det laget et stort monument i støpejern. Teksten på dette monumentet fortalte at det var til minne om sjøfolk fra distriktet, som ga sitt liv under den første og andre verdenskrig.

Waliserne er flinke til å hedre sine helter.
Rett på utsiden av dette monumentet som var inngjerdet av en ankerkjetting, lå det gravlagt mange sjøfolk. De var så «heldige» at de døde på land, for å si det på en rar måte.

Read More

 

  1. Takk for denne. En historie om tiden etter 2. verdenskrig. Mange av oss husker vel lignende historier. Utover i 60-åra forvant de fleste av disse, men jeg husker mange av sjøfolkene som hadde lignende skjebne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.