En historie av Arne Ragnar Svendsen

Stykkgodsskipene til rederiet Christian Haaland gikk i linjefart mellom havner på US Østkyst, Kanariøyene, Middelhavet, Rødehavet, Persiske Gulf og vestkysten av India. Deretter tilbake samme veien. Det var egentlig to linjer. Den lengste var den som er ramset opp. En slik rundtur tok vanligvis ca. tre til fire måneder. Den andre linjen var avkortet med at den stoppet i Middelhavet, og gikk tilbake til US. Rundturen der tok ca. en og en halv måned. Havnene på US Østkyst var stort sett de samme på begge linjene. Jeg var ansatt på den lengste linjen i flere år.

Disse to linjene gikk under navnet Concordia Line. Liggetiden i de forskjellige havnene kunne variere fra en uke til et par dager. På østkysten av USA likte vi godt at det var lang liggetid i mange fine byer. Spesielt likte vi New Orleans godt, og hadde der flere ganger feiring av både Jul, nyttårsaften, påsken og 4. juli (USA nasjonaldag).

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.