” Denne historien fra andre verdenskrig er gjenfortalt etter en tidligere krigsseiler fra Bodø. “

 

I Liverpool ble vi installert på et sjømannshjem, og ble kontaktet av «Nortraship» igjen. Vi fikk informasjon om at sjøfolk hadde arbeidsplikt, og måtte ta den hyren som ble tildelt. Jeg hadde selvfølgelig ingen fridager til gode, og fikk umiddelbart jobb som 3. maskinist på en gammel kullfyrt steamer, som tidligere hadde fraktet kull fra Svalbard til Leith i Skottland.

Etter at krigen startet gikk skipet i kystfart med alle slags varer fra Manchester, Liverpool og rundt til andre havner over hele Storbritannia. Det var en gammel holk som var veldig dårlig vedlikeholdt. Rust og skitt overalt. På dekket var det så mye steamlekkasjer på rørene til laste og fortøynings vinsjene, at det så ut som et tåkehav framover. På grunn av at skipets tilstand var slik som beskrevet, pluss en del andre ting, så kalte mannskapet henne for D/S «Plimsoller.»

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.