Litt betrakninger i fra et interjuv med Werring Jr. i 1970

:
Skipsreder Niels Werring jr. — man taler om eventyrtider og gullalder for norsk tankskipsfart, er dette en riktig betegnelse på det som skjer?

Niels Werring: Vi er inne i en kraftig høykonjunktur — som en del norske tankredere har hatt anledning til å delta i. Den har gitt seg utslag i bl.a. at fraktratene er kommet opp på et unormalt nivå. Denne boomen er forårsaket av en rekke forhold, kanskje først og fremst stengningen av Suez-kanalen.

Fortsatt krever jo dette en deviasjon av skipene som nødvendiggjør atskillig mer tonnasje enn om man kunne gått gjennom kanalen. Det er utvilsomt stengningen av Suez-kanalen som fikk ballen til å rulle. Samtidig har vi opplevet at behovet for olje er steget i større grad enn selv de største optimistene innen oljeselskapene hadde regnet med.

: Det er blitt nevnt at man faktisk har feilberegnet Vestens oljebehov ?

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.