“Please help us! Please captain! Do you have some gasoline! We also need food and water!”

Den lille båten med påhengsmotor, som knapt kunne kalles en livbåt, fløt tungt I sjøen. Flere steder var den fliset opp av det vi senere fikk vite var kuler fra maskingevær. Den var overfylt av mennesker. De var tolv stykker. Av dem en kvinne og en liten baby.  Kvinnen holdt babyen opp på strake armer så vi skulle se. Den skrek hjerteskjærende.  Et par av mennene øste hele tiden båten for vann.

MS Breim

Vi sto ved rekka på hoveddekket og så ned på dem.  De var et sørgelig syn. En av mennene hadde en blodig fille tullet rundt overarmen og hadde tydeligvis store smerter. En annen av dem lå helt stille i bunnen av båten, likblek i ansiktet. Vi trodde først at han var død.  Skipperen kom løpende ned fra broen til hoveddekket for å kunne se og høre de i den lille båten bedre.

Folkene ropte til oss at de var fri for bensin, mat og vann.  Mat og vann kunne de ha fått, men bensin hadde vi ikke. Store båter blir drevet av diesel og tungoljer. De ropte også til oss at de hadde vært på havet i tre dager, og at flere båter hadde passert, men ikke sett dem. I hvert fall hadde ingen stoppet.                      

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.