Kaptein Morten Vigtel på M/T «Torshavn» tar solhøyden. Det er staute typer, de norske offiserer, og de forlanger ingen overdreven rangs- disiplin ombord.

Det er sannelig ikke alltid like greitt å være kaptein. M/S «OLAV BAKKE» skulle ta oss med siste etappe av jordomseilingen fra Ekvador til Europa. I siste lastehavn, Esmeraldas, var vannet i havnebassenget så brakt at det nesten var ferskt, og «OLAV» stakk 6 tommer dypere enn lastemerket etter at vi hadde fått de siste bananer ombord.

De ekvadorianske havnemyndighetene nektet båten å seile fordi den var for dyplastet. Kapteinen forklarte at dette skyldtes at ferskvann var lettere enn saltvann, og at skipet ville ligge akkurat på lastemerket ute i salt sjøvann. Ekvadorisnerne så ergerlige på ham. Det fikk være måte på hvordan disse europeerne prøvet å lure dem.

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.