Mer fra Fredrikstad gutta

DEN GLADE MATROS.

Vi hadde ikke TV. (Var ikke oppfunnet enda.) Noen hadde reiseradio av typen Kurer, tapetsert med rød, grønn eller grå papirtapet med slangeskinnsmønster. Under helt spesielle atmosfæriske forhold og antenner som var koblet til mastestag og lignende, samt velvillig innstilling til mangel på lydkvalitet, kunne vi innbille oss at vi lyttet til kortbølgens sjømannsending.

Men vi hadde Tyge. —-Tyge hadde trekkspill med svenskt system, og kunne utrolig mange viser. Mest griseviser. Tyge var en populær person. På det lille som var av fritid ble Tyge invitert fra lugar til
lugar med sine viser og sitt trekkspill. Før de første pjoltere rakk å virke, kompet kan visene vekselvis med bass og diskant. Ut over kvelden, og når alle sang med, kompet han med begge hender. Tyge hadde egen bærer til trekkspillet når han skulle hjem til lugaren og ei ny 12 timers vakt.
Når sov Tyge ?


Han het bare ” Møllærn.” Han var jollegutt, og jeg kjørte
winsjene. Vi var sammen i 2 sesonger uten å veksle ord i
arbeidstiden. All vår kommunikasjon besto av håndbevegelsene: Hiv – lår – fort – pent, samt diverse
ansiktsuttrykk. Vi forsto hverandre til 100 %

Osvald planformann (med ryggen til) spiste rått hvalkjøtt
og drakk melk av nyskutt diehval. Han påsto at det skulle
være oppbyggende for potensen.

 

 

 

 

 

 

 


KAKEFORMA.
2. størrmann på koka fyller år, og kokken har bakt 5 stk. sukkerbrød. Disse står til avkjøling i brødskapet. Dette er plassert midt i løypa når vi passerer smia, og er beskyttet av nettingdør med hengelås.

Siden jeg alltid har vært en smule fingernem, og veldig lysten på noe søtt, er det en smal sak å stikke til seg et stk. sukkerbrød, og invitere nærmeste omgangskrets på kakekalas.
Da ingen av kakemomsene hadde noen tro på at kokken kunne telle så langt som til 5, ble kakeforma dumpet for å fjærne eventuelle spor. Dagen etter ble det opplyst at det var samme faen med kaka bare forma ble returnert.

—- Så det.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.