Scandi Line A/S

1986 var året Jan Johansen tok den store oppgaven med å etablere den Norske og Svenske linjen A/S Scandi Line, med utgangspunkt i fra Sandefjord havn.

På første tur over til Strømstad var det 5 biler og 15 gjester.
Mannskapet gjør en utrolig jobb for å holde båten i gang og de visste hele tiden en stayer evne og alle gjorde sitt for at dette skulle gå bra. Restauranten ble en suksess med flotte Julebord og selskaper ombord. Bildekket begynte å fylles opp og men fremdeles manglet det noe…Tax – Free.

Presse
Ansatte

1988 settes Bohus II inn på ruten og Tax – Free blir godkjent av myndighetene etter at Trygve Sigerset utrettelig arbeider døgnet rundt for å få godkjent bevilgningen. Sigerset kommer i fra Nordsjøen og arbeider som konsulent og blir fort formelt ansatt i 1988 og tar etterhvert over den daglige driften. Som kjent i 1990 solgte Jan Johansen seg ut og Vard selskapet ble ny eier av Scandi Line.

 

Klikk på bilde for teknisk beskrivelse.

Mange var spente da første Bohus kom seilende inn fjorden

 

 

 

 

 

Klikk på bildet for teknisk beskrivelse.

Ny båt måtte til får å få ønsket økning på linjen

 

 

 

 

 

Klikk på bilde for teknisk beskrivelse.

En ny og mer passasjervennlig skip blir kjøpt inn

 

 

 

 

 

 

Trykk på bilde for teknisk beskrivelse.

Flere gjester ville reise og nå blir det to skip på linjen

 

 

 

 

 

Se bilder i fra innredningen på Sandefjord

Se bilder i fra mannskapene

 

 

 

“Dette kan vi lese i avisene, det var et sjakktrekk å sette inn to ferger på linjen, gjestene likte båtene og stemningen ombord. De ble tatt vare på.”

 

Vi har filmene til alle revyene og andre tilstelninger. For å se disse må du stå på listen over ansatt i Scandi Line og sende oss en mail for å få tilgang til å se filmene. Disse er KUN for tidligere ansatte.  larshipmail@gmail.com

«Trivsel i fra Bro til Maskin»

Kanskje var det hemmeligheten bak — Scandi Lines suksess Sandefjords Blad oppdaget da vi grytidlig en morgen tok «Sandefjord» til Strømstad for å ta en ut bak kulissene.

Når fergetilbudene står i kø langs hete Norges kyst, teller det lille ekstra. Da hjelper det for en sliten trailersjåfør med et vennlig smil. At forpleiningsassistentene ombord stiller å bransjens flotteste drakter, er heller ikke noen ulempe.

Read More

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.