Flensing og flensedekket er noe vi har hørt flere ganger i forbindelse med hvalfangst, her var det mennesker som hadde jobben med å skjære hvalen opp slik at spekket kunne kokes og kjøttet foredles til mat.

For å kunne utføre denne jobben var de avhengige av » kniver » skarpe slik at kuttingen gikk som en kniv i smør. På koka var det egen person som hadde ansvaret for slipingen av disse » flenseknivene «, de kunne det mesterstykke med å slipe disse slik at jobben gikk greit når de flådde hvalen. Egne slipesteiner i fra Porsgrund distriktet måtte de ha.

Knivene i fra Norge var viden kjent for kvalitet og til og med Japaneren kjøpte disse i fra Vestfold.

Les mer om » Smia på Fevang » her

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    *

    code

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.