Strømness Harbour

                                                                                         Foto: Larship eget arkiv.

Strømnesfjorden
Strømnesfjorden (engelsk: Stromness Bay) er en fjord på øya Sør-Georgia, som er en del av det britiske oversjøiske territoriumet Sør-Georgia og Sør-Sandwichøyene. Fjorden er 4,8 km bred og inngangen til fjorden ligger mellom Cape Saunders og Busen Point på nordkysten av Sør-Georgia. Stedet ble først oppdaget av James Cook i 1775 og navngitt av norske hvalfangere ca. i 1912.
I Strømnesfjorden ligger de tidligere hvalfangststasjonene Husvik, Strømnes og Leith Harbour. De to førstnevnte var eid av norske selskaper og Leith Harbour av et skotsk selskap stiftet av en utvandret nordmann.

Tekst: Wikipedia

Larship arkiver

For den vante sjømannen var fly
man benyttet seg til å fra skip, men før dette
var transportskip det som var tingen å reise med. Fordelen var at man kom rett hjem etter en lang sesong og lengslen etter de hjemme var stor. Noen gikk i land i Afrika eller Syd Amerika for ferie og annet, ville disse hjem var det vanlig at disse fikk reise med andre skip som skulle til Europa mot at de arbeidet på overfarten for mat og losji.
På bildet ser v transport skipet PEDER BOGEN, dette var innleid til å frakte mannskap hjem.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.