Topp 10 Mystiske spøkelseskipene og hjemsøkte historier.

10
The Caleuche:
Det er en legende av Chilota-mytologien, der den beskrives som et spøkelseskip, som kommer til å bli hver natt nær øya Chiloe. Det står at skipet bærer åndene til alle menneskene som har druknet til sjøs. The Caleuche er slående vakker, lyse og flotte som alltid omgitt av musikk lyder og latter.

Det forblir imidlertid bare et øyeblikk, og plutselig forsvinner eller nedsenker seg under vannet. Tre Chilota ‘vann ånder’ – Sirena Chilota, Pincoya, og Picoy – som ligner havfruer, innkaller ånden til den druknede.

 

 

9 The SS Valencia: I 1906 sank SS Valencia utenfor kysten av Vancouver, British Columbia etter å ha møtt dårlig vær nær Cape Mendocino og ble deretter gjenstand for mystiske spøkelseshistorier. Til slutt ble 37 av bare 108 personer reddet ved hjelp av livbåter, blant annet en forsvant.

Siden da har mange en fisker hevdet å være vitne til observasjoner av spøkelsesskip med menneskelige skjeletter, selv etter mange årtier etter å ha synket.

 

 

8 The Ourang Medan: I 1947 gikk to amerikanske skip, mens de passerte gjennom Malacca-stredet, til en redningsoppgave etter å ha mottatt et nødsamtal fra Ourang Medan. Oppringeren hevdet å være en besetningsmedlem og formidlet dødsbudskapet til alle andre ombord. Hans siste ord ble endte med “jeg dør”. Redningsmennene fant skipet helt, men hele mannskapet, inkludert hunden, død med fryktede ansikter og uttrykk.

Før videre undersøkelse ble det forlatte skipet brann og eksplodert. Den sannsynlige grunnen kan være overdreven eksponering for nitroglyserin, som den ulovlig utførte. Det andre mysteriet dreier seg om historien om paranormale aktiviteter og / eller fremmede invasjon.


7. The Carroll A. Deering: Dette skipet gikk på grunn i den beryktede Diamond Shoals nær Cape Hatteras, North Carolina i 1921, der det ble sittende fast i flere dager før noen redningsgrupper kunne komme. Senere fant Kystvakten at utstyret, loggboken og to livbåter manglet fra det forlatte skipet, ellers ubeskadiget.

Undersøkelser viste at  andre skip også var forsvunnet under mystiske omstendigheter rundt samme tid, noe som kan være piraternes barbaritet, mannskapkupp eller ekstra terrestrisk aktivitet rundt den beryktede Bermuda-trekanten.

 

 

 

6. The Baychimo: Bygget i begynnelsen av 1920-tallet er dette et av det virkelige spøkelsesskipet, som i 1931 ble fanget i pakkisen i nærheten av Alaska, og etterlot ingen håp for eieren av Hudson Bay Company, men måtte forlate den. i de neste 38 årene ble det ofte observert flytende uten mål i farvannet utenfor Alaska.

Værtilstanden har alltid gjort det umulig å redde, men siden 1969 har den forsvunnet helt. Et par ekspedisjonsprogrammer ble siden lansert for å spore tilbake dette mystiske spøkelsesskipet.

 

 


5. The Octavius: Octavius ble mer enn bare en legende tilbake i 1775, da et hvalfangstskip ved navn Herald fant det ubrukelig drivende utenfor Grønlands kyst med hele sitt besetning frosset døde av den arktiske kulde. For å gjøre det mer spennende, ble skipets kaptein funnet sittende ved skrivebordet hans, med en loggbok foran ham, og avsluttet en loggoppføring fra 1762.

I forhold til dette kan det bety at Octavius hadde vært flytende i 13 år og fullført sin passasje til Atlanterhavet mens han kom tilbake til England fra Orienten via Nordvestpassasjen som et spøkelseskip.

4. The Joyita: I 1955 ble dette fiske- og charterbåt funnet forlatt i Sør-Stillehavet, fem uker etter at det var rapportert ble det gjort søk via fly, før et handelsskip fant det. Drev nesten 600 miles av sin opprinnelige kilde uten tegn på mannskap og last.

Det var en doktorspose og flere blodige bandasjer på dekk og radioen var innstilt på det universelle nødsignalet, men det som skjedde egentlig, det ble aldri avslørt da ingen mannskap noensinne ble sett igjen.

3. The Lady Lovibond: En interessant historie om kjærlighet, sjalusi og raseri kompletterer historien om dette hjemsøkte skipet. I 1748, dagen før bryllupsdagen, ble det angrepet mens feiring av skipets kapteins bryllup. Likevel, hans venn, som var for forelsket i henne, ut av hevn, styrte skipet inn i den beryktede Goodwind Sands, synker det og drepte alle ombord.

Siden da kunne det ses hvert femti år seiling rundt Kent. 1798, 1848, 1898 og 1948 har vært vitne til dette skipets sightseeing og noen båter hadde faktisk sendt ut redningsmenn, forutsatt at det var i nød, men senere ble det ikke funnet. Selv om det ikke var noen bekreftet spotting i 1998, fortsetter dette kjente spøkelsesskipet å være en legende.

2. The Mary Celeste: Sannsynligvis den mest berømte spøkelseshistorien i sanntid omfavner Mary Celeste, som fant seg i Atlanterhavet i 1872 i en helt ubemannet tilstand med alle seilene fremdeles oppe, besetningens personlige eiendeler intakt og et lasttak av over 1500 alkoholfat uberørt . Det eneste som manglet var livbåten, kapteinens loggbok og viktigst, hele mannskapet. Siden pirats angrep ikke kunne holdes ansvarlig for et slikt fenomen, kom teorier om mannskapsoppvigling, vannforgiftning og forbruk av giftig mat som førte til galskap, til.

Den mest fornuftige forklaringen kan imidlertid være en storm eller et slags teknisk problem, og tvang mannskapet umiddelbart å forlate skipet i livbåten og dø senere på sjøen. Bortsett fra disse omgir mysteriet til dette hjemsøkte skipet med spøkelser og til og med sjømonstre og fremmede bortføringsteorier.

1. The Flying Dutchman: I maritim folklore har dette spøkelseskipet den maksimale effekten som ingen andre ved å inspirere mange malerier, filmer, bøker, opera, etc. Van der Decken, kapteinen, på vei mot Øst-India, forsøkte å styre skipet med ren vilje gjennom ugunstige værforholdet til Kuppet av Godt Håp, men mislyktes jevnt, selv etter å ha prøvd å drive til dommedagen. Legenden sier at siden da har de blitt forbannet for å seile havene for evigheten.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

The maximum upload file size: 200 MB. You can upload: image, audio, video, document, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.